Restbiggen

Wekelijks worden er op verzamelcentra ook restbiggen verzameld. Deze biggen voldoen niet aan de eisen waar volgens de afnemer een big aan moet voldoen. Denk hierbij aan factoren zoals gewicht, het type en overige afwijkingen. Door de juiste splitsing van kwaliteit en gewicht kan ook dit nevenproduct goed verhandeld worden. Wij helpen u graag verder om uw restbiggen te verwaarden om zo eventuele ziektedruk weg te nemen uit uw bedrijf en de gezondheid status te verbeteren. Tijs heeft een vaste groep afnemers die geïnteresseerd zijn in restbiggen.

Hoge bezettingsgraad

Restbiggen zijn vaak te lang aanwezig op een bedrijf wat vaak resulteert in een te hoge bezettingsgraad. Dit verhoogt de risico’s op eventuele infecties zoals PRRS, Streptokokken, APP en Art (snuffel ziekte). Bij een hoge bezettingsgraad kan het daarom in uw voordeel werken om de groep biggen uit te dunnen. Door de kwalitatief minder sterke biggen tijdig uit de groep weg te nemen kunnen de gezonde biggen in betere omstandigheden doorgroeien. Tevens kan dit voordelig zijn als er gekeken wordt naar voerkosten, waardoor u een beter rendement behaalt.

Door op uw bedrijf biggen met twijfel over gezondheid of kwaliteit ruim te selecteren, zorgt u ervoor dat uw biggen de prijs waard zijn. “Een combinatie met afzet van zeugen ligt hierbij voor de hand. Hierdoor ontstaat één beweging in uw bedrijf met betrekking tot uw rest- en slachtdieren.”